Életrajz

1997-ben adtuk ki az első hanganyagunkat még magnókazetta formájában és ekkor lettünk az Országos Német Kultúregyesület zenekara is.
2000-ben adtuk ki az első zenekari CD-t. Mindeközben egyre több helyre hívtak vissza minket külföldön, belföldön egyaránt.
2002-ben hagyományt teremtve elkezdtünk Karácsonyi koncerteket adni több helyszínen, melyeket azóta is rendszeresen megtartunk nagy sikerrel.
2006-ban tartottuk az első jubileumi rendezvényünket a zenekar 10 éves fennállása kapcsán, melyet azóta hagyományt teremtve 5 évente tartunk meg.
2011-ben a zenekarunk 15 éves jubileumát 2 napos rendezvénnyel ünnepeltük meg, melyre több mint 2.000 ember látogatott el. Ekkor már 10 éves jubileumi karácsonyi koncertet is adtunk.
2012-ben Altöttingben jártunk zarándokúton a Szent Gellért Egyesülettel.
2014-ben Mariazellben jártunk zarándokúton az Országos Német Kultúregyesülettel.
2015-ben elkezdtünk Újévi koncertet adni a ráckevei Savoyai Kastélyban nagy sikerrel.
2015-ben új hagyományt teremtettünk a szigetszentmártoni Castrum Vendégház kerthelyiségében Fúvós délutánok szervezésével. 2015-ben első alkalommal zenei tábort szerveztünk Dunabogdányban.
2016-ban tiroli turnén vettünk részt a Sankt Martin Német Nemzetiségi Tánccsoporttal együtt. Ugyan ebben az évben ünnepeltük zenekarunk 20 éves jubileumát, melyet egy hatalmas sörsátorral és családi nappal ünnepeltünk.
2017-ben “Sváb Hangulatok” rendezvénysorozatot indítottunk útjára a Castrum Vendégház kerthelyiségében. 2017-ben a Hexerei Német Nemzetiségi Tánccsoport 5 éves jubileumi rendezvényét szerveztük meg a szigetszentmártoni Művelődési Házban.
2018-ban első alkalommal a ráckevei Katolikus Templomban tartottuk Újévi koncertünket. Ebben az évben jártunk vendégszereplésen Szigetszentmárton testvértelepülésén, a németországi Vellmar-ban. Ez év szeptemberében a Sankt Martin Német Nemzetiségi Tánccsoport 45 éves jubileumát is megtartottuk nagy sikerrel. Mindeközben újabb szponzorral bővültünk, a Castrum Vendégház személyében.
2019-ben Több új hagyományt is teremtettünk Ráckevén. Elsőként részt vettünk az Úrnapi körmeneten a Katolikus Templom előtti téren. Ezt követően a Horgásztanya Vendéglőben útjára indítottuk a Sváb Zenés Est rendezvény sorozatot, nagy sikerrel. Majd Októberben a Katolikus Templom előtt egy Oktoberfest eseményt honosítottunk meg.
Mindezek közben augusztusban Burgenlandban jártunk Schützen am Gebirge településen, ahol a Pannonischer Nachmittag rendezvényen képviseltük Magyarországot.
2020-ban a kialakult járványhelyzet miatt sok fellépésünk elmaradt, de ennek ellenére a Castrum Vendégházban a Sváb Hangulatok illetve a Horgásztanya Vendéglőben a Sváb Zenés Esteket meg tudtuk tartani. További hagyományőrző tevékenységként hangfelvételt is készítettünk szintén a Castrum Vendégházban.
Legnagyobb örömünkre a munkánk elismeréséül sikerült Magyarországon első és egyetlenként együttműködési megállapodást kötnünk a Paulaner sörgyár magyarországi képviseletével. A Paulaner sörgyárról bővebben itt olvashatnak: www.paulaner.hu
Első és reméljük utolsó alkalommal tartottunk online karácsonyi koncertet, hogy a pandémia ellenére tudjuk tartani a kapcsolatot a kedves közönségünkkel.